De afgelopen anderhalf jaar zijn alles behalve goed geweest voor de binding tussen het personeel binnen organisaties. Dit komt omdat het grootste deel van de medewerkers vanuit huis heeft gewerkt. Doordat je elkaar niet of nauwelijks in het echt ziet weet je ook veel minder van elkaar en krijg je ook ontzettend weinig mee van de privé levens van je collega’s. Deze binding is echter wel ontzettend belangrijk voor de manier waarop het werk wordt ervaren door de medewerkers. Zonder deze binding zal de motivatie en het werkplezier stukken lager liggen dan voorheen. Juist hierom geven we je in deze blog enkele tips die kunnen bijdragen aan de personeels binding binnen jouw organisatie!
Competities
Een leuke en ‘sportieve’ manier om je medewerkers naar elkaar toe te trekken is middels competities. Dit kunnen hele simpele competities zijn zoals bijvoorbeeld een wandel klassement. Hierin kan worden bijgehouden welke collega de langste wandelingen maakt in de pauze. Het zijn juist deze kleine dingen die onderling een vorm van competitiviteit creëren en daarmee binding!
Samen iets leren
Je kunt als werkgever je personeel samen iets laten leren. Een leuk voorbeeld hierin is het leren van een taal. Dit is een verrijking op de kennis van het personeel en kan daarnaast in het werkveld ook nog eens heel handig zijn. Dit geldt overigens niet voor het vertalen van officiële documenten, hier heb je nog altijd een beëdigde vertaling voor nodig! Toch kan het wel heel handig zijn om het personeel een vreemde taal te laten leren. Zo kan iedereen een e-mail van bijvoorbeeld een Duitse klant beantwoorden! Hierdoor heb je niet meer voor al je vertalingen een bureau voor vertalingen in te schakelen. Toch raden we je aan om wel altijd met zo’n bureau in contact te blijven voor de officiële vertalingen.
Niet werkgerelateerde online bijeenkomsten
Het organiseren van niet werkgerelateerde online bijeenkomsten dragen enorm bij aan het groepsgevoel. Via deze online bijeenkomsten zien collega’s elkaar toch in een informele sfeer. Zo kan iedereen elkaar op een luchtige manier (nog) beter leren kennen. Het is hierbij raadzaam om een groepsverdeling van maximaal 5 aan te houden. Hoe groter de groep is bij een online bijeenkomst, hoe minder goed ieder individu tot zijn of haar recht komt!